background image
  • 09 apr 2010 /  Boudycam Nog geen reacties

    Zaterdag 10 april is de tweede aflevering van Hollands Design in AVRO Kunstuur. De tweede serie portretten van Nederlandse ontwerpers gemaakt door o.a. Marlies Huitink, waar ik het camerawerk voor heb gedaan. Deze keer gaat het over Pieke Bergmans.

    Pieke Bergmans is een jonge talentvolle ontwerpster die het vermogen heeft om met alle soorten materiaal te werken. Of het nu glas is, keramiek, kunstof of textiel, ze duikt diep in de materie en zoekt naar de rekbaarheid van het materiaal. Hiermee creeert ze sprookjesachtige vormen en objecten die je fantasie te boven gaan.

    Aan het werk in de glasblazerij

    In deze serie wordt een beeld geschetst van hedendaags Nederlands design, vanuit de gedachte ‘alles om ons heen is ontworpen’.

    In iedere aflevering staat één thema centraal. Bijvoorbeeld mobiliteit, meubels, mode, dutch design, grafisch ontwerp, gebruiksvoorwerpen of nieuwe ontwikkelingen. Aan het woord komen jonge ontwerpers, maar ook gevestigde namen. Zij spreken over hun ontwerpen en hoe zij daarin de balans vinden tussen vorm en functie.

    Zaterdag 10 april 17:05 Nederland 2 AVRO Kunstuur

    Herhaling: elke zaterdag 11:20 Nederland 1

    Geplaatst door Boudewijn om 10:10 uur.

    Tags: ,

Laat een reactie achter

Let op: Beoordelen van het bericht is mogelijk en kan vertraging opleveren. Het is niet nodig om het bericht opnieuw te plaatsen.