background image
  • 14 okt 2009 /  familie 2 reacties

    Afgelopen jaar zijn we erg druk geweest met het plannen en regelen van een bouwvergunning voor onze schuur en uitbouw aan het huis. Dat is uiteindelijk gelukt en komende maandag gaan ze dan ook echt aan de slag. Maar voor het zover is moet er ook nog een hele hoop gebeuren; de schuur moet leeg en er staan nog wat bomen in de weg._DSC2857 Afgelopen weekend zijn we begonnen aan dat klusje, gelukkig kregen we hulp. Achterin de tuin stond een inmiddels behoorlijk uit de kluiten gewassen kerspruim.

    Eigenlijk waren het twee bomen, die beiden vlak boven de grond vertakkingen hadden. Zaterdag was ik op tijd (maar niet te vroeg want ik heb een jet-lag) begonnen met het afzagen van de hoogste takken. Al gauw was onze tuin verdwenen onder een enorme berg snoeiafval.IMG_4422 s ‘Middags zijn we dus nog maar naar een tuincentrum gereden, waar we een nieuw (tweedehands) speeltje hebben gekocht. Die van onze takjes weinig overliet. Zondag konden we rekenen op de hulp van Huib,_DSC2877 die zo goed was vanuit Beverwijk te komen om onze boompjes tot moes te malen en waar nodig de zaag ter hand te nemen. Met volle overtuiging  werkte Huib zich in het zweet. Of was het de regen die af en toe met bakken uit de hemel viel?  De spierpijn die hem de volgende morgen, laten we zeggen, moeilijk de trap af hielpen. Had hij opgetwijfeld te danken aan het verwijderen van te stenen die de wortels van de bomen verborgen onder een pad. Dezelfde wortels die mijn onderrug hebben vastgezet in een bankschroef. En hoewel de ene boom inmiddels half uitgegraven, en wortelloos is, staat hij nog onvermurwbaar. Morgen is er weer een dag en gaat de strijd tussen mens en natuur onvermoeibaar door!

    Geplaatst door Boudewijn om 01:16 uur.

2 reacties

Boudycam
  • Huib :

    Als ik het zo hoor, is jouw rug na al het houtgekraak inmiddels ook wel toe aan een “krak”. Voor een afspraak kun je me altijd bellen.

    Groet Huib.

  • carolina :

    Jullie zijn KANJERS alle 3.
    Volgende week zal ik ook mijn steentje bijdragen in de vorm van:
    LEUKE DINGEN MET JULLIE PRACHTIGE DOCHTERS DOEN.
    Liefs van ons.

    Wat ’n veranderingen zullen dat zijn, we zijn benieuwd hoor.

    Heel veel liefs van ons

Laat een reactie achter

Let op: Beoordelen van het bericht is mogelijk en kan vertraging opleveren. Het is niet nodig om het bericht opnieuw te plaatsen.