background image
  • 03 aug 2009 /  familie 5 reacties

    Voor mijn werk slaap ik jaarlijks in tientallen hotels, in honderden verschillende bedden, waar duizenden mensen voor mij ook in gelegen hebben. Ik probeer dit gegeven altijd uit mijn hoofd te zetten, en doe net of ik de eerste bewoner van zo’n hotelkamer ben. Maar vaak zijn er wel wat haren in het putje of vlekken in het tapijt die me er op wijzen dat ik beter niet onder het bed kan kijken.

    De manier waarop ik zo’n hotel heb bereikt is meestal niet veel beter. Urenlang als versteend de lichaamslucht van de overige passagiers in economy-class opsnuiven. met af en toe een onderbreking voor een hard broodje en een warme portie ongemalen babyvoeding.

    Voor mij dus geen vliegvakantie met all-in formule aan de Turkse stranden. Mijn vakantiegeluk is met de auto(ook dat zou ik graag overslaan maar dat laat het Nederlandse klimaat niet toe) en de tent met mijn gezinnetje naar een camping met zonnige stranden en lekker eten.

    Dit jaar zijn we net als vorig jaar naar het Italiaanse Viareggio gegaan. Yara en Mila keken erg uit naar de hereniging met hun vakantievriendjes van vorig jaar; Lisa en Daan. Ook hun ouders, Huib en Nienke waarmee wij het erg goed kunnen vinden stonden ons op te wachten met een koud drankje na onze lange reis. En hebben we een gezellige tijd gehad.

    Bijna drie weken hebben we genoten van zon strand en zee, en hebben we weer heerlijk geslapen op ons eigen comfortabele luchtbed, in onze eigen canvas villa. En natuurlijk gaan we na zo’n autorit en weken in een tent samen enorm stinken, misschien wel tien keer erger dan de zitting van een vliegtuigstoel, maar het is wel de stank van mijn eigen gezin, en dat vind ik toevallig het lekkerste luchtje dat er is!

    We hebben weer mooie uitstapjes gemaakt en heerlijk gegeten. Zowel buiten de deur als op onze Barbecue.

    En dan is het ook weer lekker om thuis te komen, in je eigen bed en warm douchen zonder muntjes!

    Geplaatst door Boudewijn om 15:22 uur.

5 reacties

Boudycam
  • Boudewijn :

    Vanavond toch nog even een Italiaanse salade met Toscaanse tapenade gegeten om het af te leren!

  • Huib :

    Dan hebben jullie het beter gedaan dan wij! Vanavond zaten wij aan de hamburgers met “patatjes” in het vieste restaurant uit de regio. Wat een contrast met die overheerlijke Cacciucco van vorige week! Morgenavond maar eens de Spaghetti alle Vogole in Bianco uitproberen. Als het wat is, mail ik jullie het recept wel.
    Mooie site Boudewijn! Ook leuk verhaal. En de kinders voelen zich zeer vereerd (en wij ook) dat ze worden vermeld. Inmiddels sta je al in onze “favorieten” dus zullen we je zeker volgen. Dan kunnen we je ook in de gaten houden als je weer eens in Wijk aan Zee bent (10 min. van ons huis vandaan!)
    Zie ik overigens onder jullie canvas luifel op jullie plastic ontbijttafel een fles wijn staan? Prima! La dolce vita!

    Groet Huib.

  • Boudewijn :

    Hoi Huib, Ik ben erg benieuwd naar je vongole recept! Vanavond hebben we nog wel mosselen gegeten, maar gewoon op de vlaamse wijze; met groenten en witte wijn. En inderdaad, er staat nog een fles op de campingtafel, maar die was gewoon blijven staan van de avond ervoor, hoor!
    Groeten!

  • Huib :

    Hoi Boudewijn,

    Vandaag een dagje strand in Wijk aan Zee met Lisa en Daan. Zo’n beetje de hele dag met een netje door de zee gelopen. Veel kwalletjes, krabbetjes en garnalen maar geen Vongole. Daarvoor moest ik gewoon naar de Makro.
    Met een glas witte wijn en woordenboek in de aanslag heb ik me aan het recept gewaagd (overigens uit een heel goed italiaans kookboek dat ik ooit in Florence heb gekocht). Na wat gepriegel moet ik toch zeggen dat het goed gelukt was. Misschien iets meer knoflook maar dat was het dan ook wel. Die ene peperocino was helaas te heet voor de kinders maar goed, hadden wij meer zullen we maar zeggen. En een krentebol doet wonderen. Ik zal je snel het recept mailen.

    Groet Huib.

  • carolina :

    Nou, nou, wij kijken erg uit naar onze ALL INN in TURKIJE HOOR!! Maar, wacht maar, tot we weer eens met jullie meegaan in die heerlijke canvas vila, misschien willen we dan wel altijd met jullie mee, vooral met jou heerlijke kookkunsten Bou. Heerlijk vooruitzicht he? En die dan hebben we het nog niet eens over dieonweerstaanbare geur van je eigen ouders!!!!!!!!!!!
    liefs, je moeder

Laat een reactie achter

Let op: Beoordelen van het bericht is mogelijk en kan vertraging opleveren. Het is niet nodig om het bericht opnieuw te plaatsen.