background image
  • 28 mei 2009 /  de Reunie 1 reactie

    Voor het programma de Reunie volgen wij meestal bijzondere personen. Zo ook twee weken geleden.

    Ik was amper 24 uur daarvoor geland vanuit Miami, als ik weer op weg ben naar het vliegveld. Dit keer was het vliegveld Lelystad. Regisseur Kitty had bedacht dat we gingen vliegen met Piet.

     

    Piet is een buitengewoon aardige man die veel weet van vliegtuigen en het liefst piloot zou zijn geworden op een Boeing 747. Piet is ook wel piloot geworden voor een soort van DHL, tot hij 24 jaar geleden plots schizofreen werd! Sindsdien heeft hij nooit meer gevlogen!

     

     

     

     

     

     

     

    En hoewel er naast Piet een ervaren instructeur zit, hebben Kitty en ik het achter in het vliegtuig niet al te breed als we met horten en stoten het luchtruim ingaan. Piet zelf ziet er ook een beetje angstig uit op de beelden van het minicameraatje dat zijn gezicht filmt. Kitty en ik kijken elkaar benauwd aan en schieten van de zenuwen in de lach. “Jij hebt dit bedacht!” sis ik Kitty toe als ze tegen me zegt dat ze eruit wil. “Maar ik wist toch niet dat het zo erg was?”

    Geluidsman Hans staat nog veilig op de grond, hij heeft ook de foto’s gemaakt die goed onze laatste konden zijn.

    Later die dag zijn we nog met Piet naar zijn volkstuintje geweest, een vermoeiende dag voor onze gast die nog steeds veel medicatie moet slikken. We merkten aan zijn gedrag en antwoorden dat Piet nog steeds behoorlijk last heeft van zijn geestelijke gesteldheid, en aan het eind van de dag was ik perplex dat we bij hem zijn meegevlogen! Maar misschien is vliegen net als fietsen…

    Geplaatst door Boudewijn om 21:03 uur.

1 reactie

Boudycam
  • carolina :

    Ga in ’t vervolg alleen maar in moestuintjes draaien hoor. Gelukkig weet ik niet alle risico ’s die je als cameraman neemt !

Laat een reactie achter

Let op: Beoordelen van het bericht is mogelijk en kan vertraging opleveren. Het is niet nodig om het bericht opnieuw te plaatsen.